Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нови 30 случая на Ковид-19 са регистрирани през последните 24 часа при направени 426 теста, съобщава "Независен весник". Оздравели са 26 пациенти, а трима души са починали в Клиниката за инфекциозни болести, информира Министерството на здравеопазването. Починалите пациенти са от Велес - 58-годишен мъж, приет на 12 май; 57-годишен пациент от Тетово, лекуван от 22 април, и още един пациент от Тетово - на 78 години, хоспитализиран на 11 май, пише изданието. Общият брой на диагностицираните с Ковид-19 в страната от началото на епидемията възлиза на 1792, а оздравелите са 1293. Броят на починалите е 101.

Очаквам разум, умереност и осъзнаване на реалната ситуация на лидерската среща, заявил лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, цитиран от вестник "Слободен печат". Според Мицкоски при представянето вчера на третия пакет икономически мерки, премиерът Оливер Спасовски на практика е проектирал септември като месеца, в който трябва са се произведат изборите. В интервю за ТВ канал 5 Мицкоски подчерта, че само за една седмица от последната лидерска среща до днес има 170 новозаболели и десетина починали, и оцени, че нещата не само че не вървят в позитивна посока, а обратното. Преди утрешната среща при президента, на която трябва да се разговаря за определяне на дата на парламентарните избори, Мицкоски каза, че очаква да чуе отговорите на алгоритъма, който бе приет на миналата среща. Става дума за отговорите на Комисията за заразни болести, мнението на Държавната изборна комисия и на ОССЕ и тогава да определим първата възможна дата, когато биха могли да се случат изборите, заявил Мицкоски.

Според лидера на СДСМ Зоран Заев изборите са необходими в първия възможен срок след намаляване на интензивността на коронавируса. Преди утрешната среща при президента Заев каза, че сега, когато се излиза от тази здравна криза, трябва да се върви към избори. Според Заев рискът от зараза е още по-голям през есента, когато ще се отворят училищата и всички други колективни обекти ще функционират. Затова застъпваме становището, че трябва да хванем най-скорошния възможен момент, гарантиран от здравните власти, и да вървим към избори, каза Заев, цитиран от в. "Слободен печат".