Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йорданка Фандъкова открива поредната ремонтирана улица в София, но столичаните пак не са доволни.
Йорданка Фандъкова открива поредната ремонтирана улица в София, но столичаните пак не са доволни.

Злосторникът е обвинен и освободен с

гаранция от 500 лв. Причина за заканите

били ограничителните мерки за бизнеса

Млад, психически неуравновесен и агресивен мъж е бил арестуван на 28 април заради заплахи към кмета на София Йорданка Фандъкова във фейсбук. Случаят стана публично известен в събота вечерта.

В края на април мъжът започнал да пише лични съобщения през страницата на столичния кмет във фейсбук със смъртните заплахи.

Заканите с убийство от съобщенията на арестувания били придружавани с други нецензурни изрази и обиди. Тогава от екипа на Фандъкова сигнализирали в полицията.

Разследващите бързо стигнали до агресивния младеж и го задържали. На разпитите той казал, че съжалява и повече няма да прави така. Повдигнато му е обвинение и е освободен от килията с парична гаранция от 500 лв.

Това не е единствената заплаха със смърт от разстояние срещу известна личност в последните месеци.

Наскоро ген. Венцислав Мутафчийски също сигнализира МВР за закани към него във връзка с противоепидемичните мерки, които бяха въведени. Той получаваше есемеси и мейли, в които го заплашваха с убийство.

Горе-долу по същото време били отправени и заканите към Фандъкова.

Според неофициална информация повод за тях били ограничителните мерки по време на извънредното положение у нас и по-точно затварянето на част от бизнеса и търговските обекти. Заплахите са отправени във фейсбук страницата на столичния кмет около 25 април. До този момент мъжът не е писал коментари във фейсбук страницата на Фандъкова. Според неофициални данни причината за заплахите към Фандъкова е, че мъжът е бил съкратен от работа, след като обектът, в който е работил, е бил затворен заради въведените ограничителни мерки.

През м.г. беше задържан Теодор Николов от Варна, който се снима с бутафорна пушка във фейсбук с текст, от който ставаше ясно, че ще застреля премиера.