Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Учени от американска биофармацевтична компания заявиха, че са открили антитяло, което може напълно да блокира коронавируса СНИМКА: Pixabay
Учени от американска биофармацевтична компания заявиха, че са открили антитяло, което може напълно да блокира коронавируса СНИМКА: Pixabay

Учени от американска биофармацевтична компания заявиха, че са открили антитяло, което може напълно да блокира коронавируса.

Специалистите на компанията са изследвали милиарди антитела, стотици от които са били в състояние да повлияят на коронавируса. Учените установили, че едно от тях, STI-1499, е 100% способно да защити човешките клетки от инфекция със SARS-CoV-2, предаде БГНЕС.

Sorrento Therapeutics обясняват, че принципът на антитялото е, че то "обвива" вируса и го извежда от човешкото тяло в рамките на четири дни.

"Ние подчертаваме, че това е лекарство. Има решение, което определено работи", заяви основателят на компанията д-р Хенри Джи.

Ученият каза, че досега тестовете се извършват само в лабораторни условия, така че компанията не може да произвежда лекарства. В същото време Джи добави, че ако лекарството се използва за лечение, карантинните мерки могат да бъдат премахнати.

"Ако имаме неутрализиращо антитяло в организма, тогава няма да е необходимо социално разстояние", обясни ученият.

Пандемията от коронавирус се разпространи в почти всички страни. Според СЗО в света са заразени над 4,4 милиона души, от които около 302 хиляди са починали, а над милион са излекувани. Съединените щати са лидер по брой на заразени и починали от коронавирус.