Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветомир Найденов КАДЪР: Би Ти Ви
Цветомир Найденов КАДЪР: Би Ти Ви

"Изненада ме, че се обръща чак такова внимание за тълкуването на смс-те. Черепът е велинградски измамник, за 3 минути неговите ченгета могат да го спретнат на фотошоп този чат. Той не може да е съдействал за наша полза, само може да ни е спирал. Това каза бизнесменът Цветомир Найденов, бивш съдружник на Васил Божков, пред Канал 3.

"Иска да дестабилизира държавата, за да му се размине, но никой няма да му прости убийствата и изнасилванията, няма сърце да извърши тези неща, но е достатъчно подъл, за да поръча тези неща",  каза още той. 

"Бая иманяри буквално дадоха фира, а той много често контактуваше с тях покрай т. нар. му "колекция". Така съм чувал", добави бизнесменът, като уточни, че преди 10 ноември Божков не е бил дисидент, а комарджия и измамник.

По думите му Божков е заобиколен с "поне от 20 ченгета, на които плаща също много добре". "Бивши ченгета, от службите отпреди 1989 г., те мислят всички тези компромати, схеми. Тези есемеси може да са тяхно дело", предположи Цветомир Найденов.

"Сега говори за "хунта", защото за пръв път се намери някой да озапти този сатрап. Да, ние подадохме сигналите, но ако няма смелост в прокуратурата, полицията, това нямаше да се случи. А щяха да му докладват и той да ги скъса демонстративно в офиса си. Нека всеки да носи отговорност за делата си", отбеляза Найденов.

Той призна, че се притеснява за своята сигурност. "Притеснявам се, да ме поръча на някакви килъри - това за него е детска игра. Иначе да дойде сам да ме набие, той изпитва физически страх от това, но е достатъчно подъл да те поръча", каза Найденов.

За сумата на дължимото от Божков към хазната, Цветомир Найденов изтъкна, че той и брат му са подали сигнал за 500 милиона. "Бяхме подали сигнали за 500 млн., но не бяхме смятали лихви. Той си криеше отчетите, в Търговския регистър - единственият човек, на когото за 5 г. отчетите бяха замазани, за да не може да се четат", обясни той.

"Нямам никакъв интерес от акции на "Левски" или на друг отбор. Божков разиграва Тити трета седмица, чух се с него, той говорил с Божков, днес заговори истинският собственик - Георги Попов се оказа истинския собственик. Китин е агентурното му име (в бившата Държавна сигурност).