Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полицаи, отишли да направят оглед на ударените коли и намерили марихуана в изхвърлена кутия от цигари. СНИМКА: Pixabay
Полицаи, отишли да направят оглед на ударените коли и намерили марихуана в изхвърлена кутия от цигари. СНИМКА: Pixabay

Млад шофьор на 22 години е блъснал 3 паркирани коли в Шумен снощи. 

Младежът карал Шкода „Октавия“ по бул.“Симеон Велики“, когато към 20,20 ч изтървал волана и се чул оглушителен шум от удари на ламарини.

Собственикът на една от ударените коли го видял да слиза от шкодата и да хвърля нещо. Намерил кутия от цигари и я дал на полицаите, които пристигнали, за да направят оглед на местопроизшествието.

Пред тях 22-годишният шуменец потвърдил, че е изхвърлил две кутии от цигари. В едната обаче полицаите намерили около 2 грама суха тревиста маса, съобщиха от областната дирекция на МВР в Шумен.

Младежът признал, че това е марихуана. Съдържанието на кутията е иззето и ще бъде дадено за експертиза.

След катастрофата, при която за късмет няма пострадали хора, шофьорът, потрошил трите паркирани коли, е тестван за употреба на алкохол и наркотици. Пробите му са отрицателни.

Още снощи той е задържан в полицейското управление в Шумен за срок до 24 ч по Закона за МВР. Съставен му е акт за причинените материални щети на ударените коли. Срещу него е заведена и преписка за държане на наркотици.

Преди ден 21-годишен шофьор потроши 5 коли на паркинг в Пловдив.  За разлика от младежа от Шумен обаче, неговият тест за алкохол бе положителен и отчете 0,96 промила.