Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красен Кралев
Снимки: Велислав Николов
Красен Кралев Снимки: Велислав Николов

Премиерът на България Бойко Борисов отказва да приеме мажоритарния пакет с акции на "Левски", които му бяха джиросани от собственика на клуба Васил Божков и основния акционер Георги Попов.

Джирото, с което близо 87% от собствеността на клуба се прехвърля на министър-председателя, бе донесено от журналиста Сашо Диков в 9 без 10 сутринта в Министерския съвет.

След половин час чакане пред Диков и журналистите излязоха шефът на пресцентъра на МС Севделина Арнаудова и спортният министър Красен Кралев.

Арнаудова обясни, че Борисов е в среща с две момичета, които искат да отбележат завършването си в двора на училището и не може някой //без предварително уговорена среща да влезе при него.

Тя определи също цялата акция като унизителна.

Красен Кралев обясни, че премиерът няма как да приеме акции на който и да е клуб, защото това е институционално невъзможно.

От документите, които Сашо Диков трябваше да предаде на премиера, става ясно, че един от шефовете на УС на тотото - Христо Йовов, също за кратко е бил мажоритарен собственик на "Левски".

На бившия футболист, известен като Бижутера, са били джиросани акциите от предния собственик Спас Русев, след което самият Йовов ги е джиросал на Васил Божков.

Красен Кралев: Това е несериозно отношение към съдбата на един голям клуб

"Това е несериозно отношение към съдбата на един голям клуб. Това  заяви спортният министър Красен Кралев, който излезе от заседанието на Министерския съвет, където го чакаше Сашо Диков с акциите на "Левски".

"И то не от страна на правителството. Всички много добре знаете, че премиерът не може да притежава акции и това показва целта на тази компания", посочи още той.

Надявам се акциите да бъдат прехвърлени към привържениците на отбора, заяви Кралев.

По-рано днес Васил Божков заяви, че прехвърля акциите на "Левски" на премиера Бойко Борисов, а Сашо Диков лично трябваше да му ги предаде.