Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разследват петима във Великотърновско, погазили противоепидемичните мерки

Служители на полицейското управление в Горна Оряховица установиха водач, преминал през КПП, отказвайки да представи декларация, в която да посочи причината за пътуването си, предаде ОДМВР Велико Търново. В петък, в 13,25 ч. през КПП – Г. Оряховица в посока Велико Търново е преминал лек автомобил «Мерцедес», чийто водач не представил на проверяващите декларация и отказал да попълни такава, както и да посочи причината за пътуването си. Той продължил движението си в посока областния град. В последствие е установен - 47-годишен от Г. Оряховица, известен на полицията и осъждан. По случая е започнато досъдебно производство.

Общо петима, погазили карантината и ограничителните мерки за времето на дългия уикенд, разследва полицията. Мъж, подал неверни данни в декларация, е установен на КПП - с.Леденик в събота. Той е декларирал, че отива на работа, като местоработата му се намирала в селото. При последвала проверка на работното му място той не бил установен там. По случая е започнато досъдебно производство.

Две бързи производства за нарушаване на противоепидемичните мерки са започнати в РУ – Г. Оряховица. В събота при проверка на два адреса с поставени под карантина мъж и жена в с. Добри дял е установено, че същите не са в домовете си.

Още една жена, нарушила заповед на министъра на здравеопазването и чл. 355, ал.2 от НК, установиха служители на полицейското управление в Г. Оряховица. В петък сутринта при проверка на адрес в с. Първомайци с поставено под карантина лице, същото не е установено на адреса, с което са нарушени предписанията на РЗИ. По случая е започнато досъдебно производство.