Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ген. Венцислав Мутафчийски СНИМКA: Правителствена информационна служба
Ген. Венцислав Мутафчийски СНИМКA: Правителствена информационна служба

Без парад на 6 май

Новите случаи на COVID-19 у нас са 39. Tака заболелите у нас общо стават 1387. Активните области са 11.

Това каза на брифинг на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Още двама са починали през последните 24 часа - жена на 77 г. и мъж на 72 г. И двамата са Винин, били са с инсулт, диабет и други придружаващи заболявания. Стават общо 58 починалите досега.

Има 2 нови случая на заразени деца и 3 - на медицински персинол.

В болница са 31. 39 са в интензивни отделения В София случаите са 691.

5312 теста са направили през изминалата седмица.

Вчера към обяд направихме обиколка на Южния парк. Видяхме, че организацията наистина е много добра, не се наблюдаваше наистина никакво струпване, посочи ген. Мутафчийски.

Ако продължи в същия вид, не виждаме причина да се премине и към други подобни мерки в бъдеще. Много е важно и следващите празници, които предстоят, какво ще се случи - дали ще има нови струпвания на КПП-тата, обясни още той.

По отношение на разхлабване или затягане на мерките се следват тенденциите, не само броя на заболелите, посочи специалистът.

Към днешна дата епидемичната обстановка във "Филиповци" и "Факултета" е спокойна и няма нови огнища. Очаква се днес да бъде вдигната карантината и за Паничерево.

6-и май тази година няма да може да се проведе във формата, в който сме го виждали през предходните години. Парадът изисква подготовка повече от месец - което е събиране на хора на едно място. По този въпрос не сме имали разногласия, заяви ген. Мутафчийски. Ще има форми на отбелязване за военните училища, ще се излъчват по телевизионните програми. Нетрадиционно ще бъде отбелязването на 6 май. В никакъв случая няма да има парад, каза още той.

Туристическият сезон ще бъде късен летен и автомобилен, посочи ген. Мутафчийски.

Очаквайте подробности.