Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Ангелов Снимка: Архив
Слави Ангелов Снимка: Архив

Георги и Никола Асенови  и Бисер Митрев остават в ареста, реши специализираният съд

Братята близнаци Георги и Никола Асенови и 32-годишният Бисер Митрев остават в ареста. Това реши съдия Силвия Русева от специализирания наказателен съд след заседание по видеоконферентна връзка.

Асенови и Митрев бяха задържани в четвъртък като преки извършители на побоя над главния редактор на в. "168 часа" - журналиста Слави Ангелов, който бе нападнат с метални пръти вечерта на 17 март т.г. Продължава издирването на помагачите и поръчителите на бруталното престъпление.

Братята Асенови и Бисер Митрев са обвинени за участие в престъпен сговор, причиняване на телесна повреда на Слави Ангелов и държане на наркотици.

Специализираният съд е преценил днес, че по делото има достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че задържаните са извършили престъпленията, за които са обвинени.

Другият мотив да бъдат оставени зад решетките е, че има опасност да извършат престъпление, ако бъдат пуснати на свобода.

Тримата не са осъждани, но имат криминални регистрации. При претърсване на домовете и колите им бяха открити чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки, белезници, военни димки, знаме със свастика, "Моята борба" на Хитлер и др.

Съдия Русева е приела още, че има опасност обвинените да се укрият. На делото станало ясно, че тримата са семейни и с малки деца, но не са трудово ангажирани. 

Адвокатите са оспорили ДНК експертиза с мотива, че материалът за изследване не бил иззет "по надлежния ред". Според съда обаче експертизата е валидна. 

Обвиненията срещу задържаните се подкрепят от ДНК изследване на следи от угарка и шапка на Бисер Митрев, от разпити на свидетели, от иззетите доказателства при претърсванията, видеотехническите експертизи и др., е заключението на съда. 

При акцията за залавянето на нападателите, полицията атакува къща на ул. "Черковна" и още няколко адреса в София. Първоначално задържаните бяха повече, но някои от тях бяха пуснати след разпит, а други след кратък престой в ареста.