Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Омръзнало ви е от медии? Смятате, че ви заблуждават? Раят на "журналистите" от социалните мрежи, инфлуенсърите, влогърите и наглите лобисти е пред вратите ни. Комбинацията им с COVID-19 създава нов коронавирус - на дезинформацията. Всеки пита: "Тази информация вярна ли е?" В мрежата всичко е 50 на 50 - може да е истина, а може и да не е.   

За да се предпазят от лъжите и психозите страните в Европа масово гласуваха пакети с дотации за коректните медии. За развитите общества те са гарантът. 

Иначе ни чака мрачна и робска гледка и края на последния човек, казва журналистът Симеон Василев. 

Каква щеше да е историята ни, ако не бяха трима смели кореспонденти, които разкриха турските зверства у нас - Джанюариъс Макгахан, Едвин Пиърс и Анри дьо Вестин? Щеше ли Европа да разбере за кланетата в Батак и Перущица, ако не бяха те? Заради тях правителствата отказаха да подкрепят Османската империя в Руско-турската война. 

Как щеше да се развие Карибската криза, ако не бе смелият главен редактор Норман Казънс? На прага на Трета световна война именно той започва тайни совалки между Кенеди, Хрушчов и Ватикана. 

Но медиите имат и тъмна страна - лъжите и манипулациите на жълтите медии и журналисти като Борис Джонсън. Резултатът - трагедията "Брекзит".