Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Васил Серафимов и Атанас Димитров, които миналата година бяха обвинени като членове на банда за телефонни измами, не успяха да се измъкнат от ареста. Апелативният спецсъд отказа днес да ги пусне на свобода срещу по-лека мярка за неотклонение.

Двамата са известни в медиите с прякорите Малкия Келеш и Майтапа. Групата за телефонни измами бе задържана на 1 септември 2019 г. В момента петима от обвинените са зад решетките, един е под домашен арест, а един - на свобода срещу 10 000 лв. гаранция.

Според съда от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че Серафимов и Димитров са извършили престъпленията, в които са обвинени. Първоначално делото бе заведено за участие в група за измами и за една конкретна за 11 000 евро. Впоследствие част от обвиненията са прецизирани като били добавени и други случаи.

При разкриването на групата прокуратурата обяви, че седмината заподозрени нямат плащани осигуровки и данъци, но живеят охолно.  Тарторът организирал и финансирал престоя на въртачите в Румъния, откъдето чрез сим карти на местен оператор те са обаждали на набелязаните жертви.