Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес всеки един от медиците на първа линия получи обещаните по 1000 лева

Даренията са изключително важни, но решаваща е финансовата помощ, която болницата ни получава от Министерски съвет

Като директор на “Пирогов”, а и всички лекари от спешната болница сме убедени, че мерките на правителството и на Националния оперативен щаб са единствено правилните за България. Не защото тук е някакъв фен клуб на Бойко Борисов или генерал Мутафчийски, а защото най-добре от “Пирогов” се вижда резултатът от тези мерки - без остър пик на заразени, без да губим сериозен брой българи в тежката война с пандемията.

Румен Радев пожела да поздрави екипа за 7 април - международният ден на здравния работник. Приехме гостуването на президента и като любезни домакини изслушахме, но не си позволихме да коментираме неговото изявление пред журналистите.

Винаги сме демонстрирали обаче ясна позиция - “Пирогов” не застава зад никакви политически изяви - десни, леви или бъдещи партийни проекти.

Днес всички медицински кадри на първа линия в “Пирогов” получиха обещаните 1000 лева над заплатите. И те не идват от Асен Балтов, а идват от правителството и от хората, които оценяват реално какво се случва във всяка една българска болница през тези дни.

Всяко дарение - материално и финансово, е ценно. Парите отиват за апаратура, маски, облекла и дизенфектанти.

Най-важно обаче е финансирането, което “Пирогов” получава от държавата и което помага да променим изцяло визията и медицинските възможности на спешните здравни грижи.

Повтарям - в “Пирогов” вярваме, вярвайте и вие в мерките на правителството и щаба. Спазвайте ги, за да се преборим с пандемията. Само социалното дистанциране и карантината помогнаха на България да не изпадне в положението на други страни в Европа с хиляди жертви на короновирусната инфекция.