Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Давай парите, ще те трепа". Това е една от заплахите, които рецидивистът Радко П. отправил към пенсионера С. П., преди да го обере. Случаят е от 1 април в с. Гара Лакатник, община Своге, и за него "24 часа" съобщи вчера.

Бандитът е от с. Елисейна, но от скоро живее в Гара Лакатник при сестра си. Грабежът станал на 1 април около обяд. Радко влязъл в дома на пенсионера, ударил го по главата с дръжката на газов пистолет Blow Compact и стрелял във въздуха. След това заплашил мъжа с думите: „Давай парите, знам, че имаш пари“, „Знам, че си взел пенсия“, „Седай тука, нема да шаваш“, „Всичко знам, знам кога взимаш пенсия“ и Давай парите, ще те трепа“, съобщиха от прокуратурата. След като задигнал 89-те лева, които дядото имал, Радко добавил" „Да не си посмял да се обадиш на полицията, аз пак ще се върна“ и „Да не си смеел да се обадиш, че ще те трепя“.

Дядото наистина не подал сигнал в полицията. Едва два дни след грабежа разказал на своя позната за нападението. Тя уведомила МВР и Радко бързо бил хванат в дома на сестра му в селото. Криминалисти открили и незаконна пушка и патрони за нея.

Днес прокуратурата ще поиска постоянен арест за рецидивиста.