Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-важният избор за съхранение на стволови клетки са акредитациите на лабораторията и направените трансплантации, казва представителят за България Марк Роудс

С напредването на медицината, приложението на стволовите клетки нараства всяка година, като стандартна терапия в развития свят. Дори днес в пика на пандемията стволовите клетки са една от терапиите дала положителен резултат. От януари 2020 г. на българския пазар навлезе един от европейските лидери в съхранението на стволови клетки - германската тъканна банка Vita34.

Българският й представител е Тъканна Банка Сells4Good. В момента тя има 2 офиса в София и във Варна, предстои откриването на още един в Пловдив. В разговора собственикът на Cells4Good Марк Роудс разкрива последните новости и приложенията на стволови клетки, достъпни вече и за българските семейства.

- Здравейте, г-н Роудс, Вие имате успешен опит в различни бизнес сфери, защо избрахте точно Vita34?

- Във всеки бизнес, в който инвестирам, държа на принципа да предоставям най-високо качество на услугата, за мен това е определящото, а в съхранението на стволови клетки Vita34 е гарантът за това. Семейството се разширява бързо, представителствата са в 28 европейски държави и 7 от най-богатите арабски държави.

- Какъв е опитът на Vita34?

- Vita34 е основана през 1997 г. - първата банка в Европа и поради това е с най-голям опит в областта на съхранението на стволови клетки - вече над 230 000 проби. Vita34 e изключителен пазарен лидер в немскоговорящите страни.

- С какво се отличава и какви са предимствата й пред останалите тъканни банки?

- Доказателство за нашето високо качество са всички лицензи и акредитации, които притежаваме и които ни отличават от останалите тъканни банки за криосъхранение на стволови клетки: GMP, FACT, US FDA, ISO 13485:2016, PEI. Vita34 e многократно награждавана и отличавана за високите си постижения и професионалната си работа в съхранението на стволови клетки.

- Каква гаранция дава Vita34 на българските семейства?

- Vita34 e първата банка в света, която в случай на несъстоятелност гарантира, че пробата от стволови клетки на детето Ви, ще бъде съхранявана професионално до 50-ия му рожден ден.

- С кое най-много се гордеете?

- С успешните трансплантации в различни терапевтични области в целия свят. Vita34 има собствен научноизследователски отдел, работи съвместно с известни изследователски институти и университети и активно участва в клинични проучванията за лечения със стволови клетки.

- Споделете нещо повече за самата лаборатория?

- Vita34 има 2 собствени високотехнологични лаборатории на територията на Германия, работят без почивен ден, както и надежден куриер, който е на разположение денонощно. Vita34 осигурява специализиран транспорт, след вземане на пробите с мониторинг на температурата през цялото време на транспорта. През 2003 година Vita34 открива първата в света „стъклена лаборатория, в нея можете да наблюдавате процедурата по обработка на пробите. Извършват се голям набор от детайлни изследвания и анализи на получените проби. Гарантират дългогодишно компютърно контролирано криосъхранение. На конкурентна цена на услугата Vita34 предоставя на семействата уникален достъп до 3 технологични процеса по обработка на пробата, така гарантира 100% успешно съхранена проба с максимален брой стволови клетки. При необходимост от освобождаване на пробата за лечение със стволови клетки, те отново ще извършат всички необходими изследвания за семейството, които се изискват, ще съдействат максимално за нужното терапевтично приложение.

- Какво е най-важното за правилния избор на семействата, на какво да обръщат внимание, когато искат да съхранят стволовите клетки на детето си?

- Vita34 е вашият доказал се сигурен партньор, на който да се доверите за дългогодишното съхранение на стволoви клетки. Мога да отбележа, че финансовата стабилност, международното присъствие, медицинското оборудване и специалисти са едни от важните фактори, но ключови критерии за избор трябва да са акредитациите на лабораторията и разбира се доказано успешните трансплантации.