Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Испания мина Китай по заразени и смъртни случаи.
Испания мина Китай по заразени и смъртни случаи.

Леденият дворец в Мадрид, който на 24 март бе превърнат в морга, само за няколко дни се препълни с тела на починали от КОВИД-19. В спортния комплекс с площ 2000 кв. умрелите са оставяни върху леда на пързалката, тъй като ритуалните служби не смогват с погребенията, пише в. “Ел Паис”.

Затова властите в Мадрид са започнали организирането на нова голяма временна морга с хиляди хладилни камери. Тя ще бъде разположена в празната сграда на неосъществената Съдебна палата.

Погребалните церемонии в Испания бяха забранени, а на погребение е разрешено да присъстват не повече от 3-ма души.

Нов печален рекорд бе поставен за 24 часа в страната - нови 849 мъртви и 9000 заразени. Общо починалите наближават 8200, а заразените - 94 500. Така Испания продължава да е третата най-засегната страна в света в момента след САЩ и Италия.

13 000 испански медици са заразени с коронавирус и това допълнително натоварва здравната система. Заради скоростното разпространение на инфекцията страната удължи карантината до 9 април. Премиерът Педро Санчес обяви, че всички работещи в сектори, които не са от първостепенна важност, трябва да си останат у дома, но да получават заплатите си.