Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Учени от Тайван са убедени, че с тях навън хората се заразяват по-малко

Европа и САЩ подцениха много носенето на маски и шалове и изложиха на ненужен риск населението си. Това твърдят учени от остров Тайван (Република Китай) , съобщи Би Би Си.

В Тайван има много малко разпространение на новия вирус именно заради местната етика, която смята за крайно неуважително от устата ти да се пръскат слюнки и миризми.

Там предпазната маска е начин на живот и затова в Тайван заразените са много по-малко, отколкото в Народната република (Континентален Китай) въпреки етнически еднаквото население.

Няма голямо значение каква точно маска или шал слагате и дали отговарят на някакви специални критерии. Освен за предпазване от вашите течности тя пази от директно попадане на вируса в дихателните ви пътища. Още по-важно е, че дори да попаднете край някой заразен, дали ще се разболеете, зависи и от количеството вируси, които ще навлязат в организма ви. Важното е да бъде предпазена устата ви с някаква механична преграда. Ако нямате възможност да си намерите или направите сам маска, използвайте шал, носна кърпичка или каквото имате. Важно е да се изпира със сапун и топла вода след употреба.