Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ген. Мутафчийски за рестартирането на футбола: Това е пълна щуротия!

Началникът на оперативния щаб за борба с коронавируса генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски коментира пред БНР срещата на базата в Бояна между представители на БФС и Професионалната футболна лига. След нея стана ясно, че вариантите пред клубовете за подновяване на сезона са три, като най-ранният е рестартиране на първенствата на 1 май.

„Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем кога ще бъде вихъра на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам от къде ги измислят тези работи“, това заяви специално за БНР по повод решенията на днешната среща на работната група към БФС футболното първенство да се рестартира на 1 или на 23 май.

„Това е пълна щуротия. Това не е синхронизирано с щаба, нито пък сме го изговаряли с министър Кралев. Ние с него имаме прекрасна комуникация и си мисля, че и с него не изкоментирано даже. Аз разбрах доводите – щели да банкрутират няколко отбора и т. н. но, всяко изключение от това, което е обявено като общи мерки може да навреди много“, завърши проф. Мутафчийски.

Според ген. Мутафчийски рестартирането на българския спорт едва ли ще се случи през месеците май и юни. В зависимост от ситуацията спортни състезания у нас можи би ще има през лятото или пък през есента. Всичко зависи от развоя на заболяването.