Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всички знаем кой е Димитър Бербатов. Той имаше блестяща кариера и бе обявен за най-добрия ни футболист през XXI век. Записа легендарни участия в отбори като "Манчестър Юнайтед", "Байер Леверкузен", "Тотнъм Хотспър", "Фулъм" и "Монако". Спечели десетки купи и трофеи. Външно той си прилича с брат си Асен, но всъщност двамата нямат нищо общо. Само преди броени дни по-малкият Бербатов попадна в полезрението на медиите с поредното провинение, което стана част от криминалното му досие. До ареста му се стигна, след като на 6 март в Благоевград беше задържан 27-годишният Илиян Бошкилов, в чиято кола полицаи откриха 1,7 грама кокаин. Той обясни, че си купил дрогата от Асен, и само няколко часа по-късно наркоразпространителят беше задържан, докато се връщаше от София заедно с приятелката си Ана Папучарова. Униформени установиха, че

у себе си той държи около

1 грам кокаин,

а в дамската раница на спътничката му има 2,4 грама канабис и 0,7 грама кристално светлокафяво вещество. В джоб на дамска дреха пък бяха намерени и сумите от около 6700 лв., 75 евро и 10 паунда.

Само ден по-късно в квартирата на по-малкия брат на Димитър Бербатов разследващите намераха още 5 грама канабис и електронна везна.

След това Асен и Ана бързо се сдобиха с обвинения за притежание и разпространение на наркотици.

По време на делото той обясни, че тревата в раницата на жената всъщност е негова и я е сложил там, без тя да знае. Според неговата адвокатка Албина Анева клиентът й употребявал наркотици и намерените количества били за лична употреба, а не за разпространение.

Това далеч не е първият сблъсък на Асен Бербатов с родното правосъдие. Мъжът е стар познайник на полицията и неколкократно е прекрачвал границите на закона. Никой от близките му не може да обясни защо той е избрал

лесния път и

лесните пари

Според запознати въпреки че отношенията между него и Димитър са охладнели, бившият футболист помагал често на брат си, когато той имал нужда.

Спортистът бил винаги насреща, когато неговият роднина изпитвал финансови затруднения. Преди да се впусне в криминалния свят, малкият Бербатов завършва за треньор. Прави опит да пробие и във футбола, но без успех. Разписва се в юношеските формации на "Пирин" (Благоевград) и ЦСКА, но след няколко мача кариерата му залязва. Така на 26 години той се оказва един провален футболист без особени шансове за треньорска кариера.

През 2011 г. опитва да развива бизнес в родния си Благоевград. Отваря магазини за дрехи. В началото вървят добре, но впоследствие те също затварят врати.

Към днешна дата Асен

се води безработен

По нищо обаче не личи, че самият той няма пари.

Забелязвали го често в местните заведениа и правело впечатление, че винаги бил добре облечен.

През 2007 г. се жени за Димитринка Ганева, с която вдигат голяма сватба. На нея са поканени стотици гости, а двойката изглежда щастлива. През юни 2011 г. се ражда и синът им, който получава неговото име.

Дали по това време Асен вече е продавал наркотици, никой не може да каже. По данни на полицията това се е случило за първи път през 2012 г. На 4 октомври той е спрян за рутинна проверка в района на Дупница, докато пътува в колата на съпругата си. Полицаи откриват в бебешкото столче 19,846 грама кокаин на стойност 4366 лв. Въпреки че автомобилът не е шофиран от него, а от приятеля му Николай Борисов, известен с прякора си Малкото хапче, разследващи са категорични, че дрогата е собственост на по-малкия брат на Бербатов. Тест показал, че аверът му, който управлявал колата, дори бил дрогиран. Тогава Асен получава условна присъда от година и половина с 3-годишен изпитателен срок и 2000 лв. глоба.

Само година по-късно на 15 март 2013 г., властите установяват, че той е направил друга сделка, от която е спечелил 90 лв. Отново от продажбата на кокаин.

Някъде по това време

отношенията между братя Бербатови

охладняват. Футболистът е разочарован от проявите на Асен, който изобщо няма намерение да се променя. Арестите не го стряскат и след всяка присъда той е готов за нов "подвиг".

Малкият Бербатов се оказва особено опасен и на пътя. Той има близо 10 акта, сред които за превишена скорост, без колан, говорене по телефон и други нарушения. Наложено му е и наказание за шофиране, след като му е била отнета книжката. Тогава Асен е заловен да кара автомобил в едногодишния срок на неизтеклото наказание. За пътни нарушения са му налагани и глоби до 1000 лв.

Никога досега Димитър Бербатов не е коментирал поведението на брат си публично. Всички в Благоевград се питат какво подтиква мъжа към това постоянно да се сблъсква с Темида. Според близки до семейството Асен просто имал такова влечение и дори не го правел толкова заради парите. Родителите му също му помагали. Те били плътно до него, особено неговата майка Маргарита. Тя и Асен имали силна връзка помежду си, а жената винаги го подкрепяла, когато той заставал на подсъдимата скамейка. Дори и последния път преди близо две седмици отново се появи в съда. С нея беше и бащата на Бербатови - Иван.

Интересна се оказва и историята на задържаната с него Ана Папучарова. Тя е внучка на бившия директор на цигарената фабрика в Благоевград Петър Папучаров. Неговият брат Красимир Папучаров пък е директор на дирекция "Образователни дейности" в Югозападния университет "Неофит Рилски". Наследницата на една от най-известните фамилии в Благоевград всъщност завършва Националната хуманитарна гимназия, след което е приета в престижния университет Queen Mary в Лондон, където записва политически науки.

Въпреки големите надежди от страна на семейството й Ана решава да остане в България и да се събере с Асен Бербатов.

Кои други братя на известни поеха по лошия път, четете в печатното издание на "168 часа".