Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

България участва в европейската поръчка за защитни облекла. Това каза премиерът Бойко Борисов от Враца, където на място провери как се шият защитните облекла за медицинските работници. 

"Довечера в 18 ч. имаме Европейски съвет по интернет, тече една голяма европейска поръчка, в която България участва. Довечера ще ги питам колегите, ако с този капацитет се работи до 8-9 хил. облекла, да им изпратим сертификати да видят, така че можем и с производство да се включим в поръчката", обясни Борисов пред служители на фирмата. И ги посъветва в офертата към поръчката да пресметнат и допълнителни възнаграждения за работниците.

Даде пример, че Белгия е помолила гражданите да дарят маски,ако имат повече бройки.   

За кордони за тировете пък ще говори Борисов с унгарския премиер Виктор Орбан, както и с хърватския - Андрей Пленкович, за да не спират доставките.

Облеклото, което се произвежда във Враца, се прави от специална мембрана. Тя е използвана за направата на костюма на първия космонавт Юрий Гагарин. Мембраната наподобява човешка кожа, дишаща е и непромукаем.  Самото облекло може да се пере 50 пъти, на 40 до 60 градуса, но е тестван и на 134 градуса за час и половина. Всяко ще се доставя с брошура за употреба.