Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов свика извънредно заседание на МС заради първите случаи на новия коронавирус в България, СНИМКИ: Николай Литов
Бойко Борисов свика извънредно заседание на МС заради първите случаи на новия коронавирус в България, СНИМКИ: Николай Литов

Максимално се опитваме да ограничим вируса. Считаме, че нулевият пациент е дошъл от Гърция, но вече имаме и много италиански фабрики в България. Мениджърите в тях са от Северна Италия, каза премиерът Бойко Борисов по време на извънредно заседание на Министерски съвет заради коронавируса.

Проблемът е, че освен паниката, която се създава, всички държави издадоха заповед за забрана на износ на медицински материали. Ние имаме 4000 новоплатени теста, плюс още 3000, които вече имаме в наличност. В Турция сме уговорили 50 000 маски. Посланикът ни ще подпише договор, за да тръгне камион към България. Следващите мерки ще ги кажем една по една, тъй като искам мерките да ми ги кажат най-добрите специалисти от щаба, допълни Борисов.

В Израел - 7 години затвор, ако човек с карантина тръгне да разпространява вируса. Мисля, че сме достатъчно дисциплинирани. Да, има планувани мероприятия, но ние сега ще ги отменим. Просто трябва да си помогнем сами, каза Борисов.

Големите вериги магазини имат достатъчно запаси, няма смисъл да се презапасяват хората, това създава паника. Пред болниците съм разпоредил да има по един патрул, който да уведомява близки на пациенти, които искат да ги посетят, че това би било лошо заради карантинен период, каза още Борисов.