Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руската авиация не е нанасяла удари в района на Идлиб, където са били турските войски. Русия е направила всичко възможно да осигури пълно прекратяване на огъня от сирийските сили и безопасна евакуация на турските войски, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от БТА.

Министерството на отбраната на Русия заяви още, че турските войски, попаднали под обстрел на 27 февруари, не е трябвало да бъдат в района в Сирия, където са били, и Анкара не е информирала Москва предварително за тяхното местоположение, съобщи Ройтерс, позовавайки се на РИА новости.

Турските военни, които попаднаха под обстрела на сирийската армия на 27 февруари, се намираха сред настъпващи терористи, съобщи тази сутрин руското министерство на отбраната, цитирано от информационните агенции.

"На 27 февруари в района на Идлиб под обстрела на сирийските войски попаднаха турски военни, намиращи се в бойните редици на терористични формирования", съобщи министерството.

Групировката Хаят Тахрир аш Шам /едно от имената на Джебхат ан Нусра/ се опита да предприеме настъпление в зоната на деескалация Идлиб на широк фронт по позиции на сирийските правителствени войски, съобщи министерството.

Съгласно координатите, предадени от турската страна на Русия, турските войски, попаднали под обстрел на 27 февруари, не е трябвало да бъдат в района, където са били, и Анкара не е информирала Москва предварително за тяхното местоположение, заяви още министерството.

Най-малко 33 турски войници бяха убити вчера в Идлиб при въздушни удари, които Турция приписа на сирийските сили. Анкара нанесе ответни удари по позиции на армията на Башар Асад.