Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Компютърно изображение на коронавируса Снимка: Ройтерс
Компютърно изображение на коронавируса Снимка: Ройтерс

Румъния потвърди първи случай на коронавирус - при мъж, който се е завърнал преди три седмици от Италия, съобщи телевизия Реалитатя плус, позовавайки се на източници от здравния сектор, съобщи Ройтерс.

Реалитатя съобщи, че човекът е поставен под карантина в букурещката болница за инфекциозни болести "Матей Балш". Служители в болницата не бяха на разположение за коментар, допълва БТА.

Около 1,3 милиона румънци живеят и работят в Италия, отбелязва Ройтерс

Междувременно 76-годишна жена почина днес в северния италиански град Тревизо, в област Венето, - 11-ата жертва на най-тежкия взрив на коронавируса в Европа с епицентър в областите Ломбардия и Венето. Броят на потвърдените случаи нарасна от 229 на 322 днес, огромното мнозинство от тях - в северната част на страната, предаде Ройтерс.

Днес за първи случаи на заразени съобщиха Австрия, Хърватия, Швейцария, припомня БНР.

Стана ясно, че епидемията е засегнала две италиански области, в които до този момент нямаше заразени - Тоскана (в Централна Италия), с два случая във Флоренция и Пистоя, и Сицилия (в Южна Италия), където един турист, отседнал в хотел в Палермо, постъпи в болница. Случаят в Сицилия е първият за Южна Италия.