Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съдът остави в ареста зам.-шефа на 3-то РПУ, "пропуснал" да документира кражбата на тото фиш от възрастна жена

Двамата полиции, арестувани в сряда заради опит да присвоят печеливш фиш, който преди това бил откраднат, разкрили престъплението, но не са го документирали.

Това се разбра в Софийския районен съд. Там в 15:30 часа, в 24-та зала с белезници бяха доведени зам-началникът на Трето районно управление в София Красимир Люборимов и шефът на група  в сектор "Джебчийски кражби" в Столичната дирекция на вътрешните работи Николай Стоименов.

Двамата опитали да присвоят печалба от 12 хиляди лева от тотото от столичанката Нелия Георгиева.

Жената, носела печелившия фиш в портфейла си, когато в трамвая я обрали.

Тя веднага съобщила в Трето РУ. Заместник-началникът на управлението Красимир Любомиров я препратил по нерегламентиран начин на Николай Стоименов, който е началник на група в сектор “Джебчийски кражби” в Столичната дирекция на вътрешните работи.

Двамата успели да разкрият кражбата, но не съобщили затова, а опитали да присвоят печалбата.

Любомиров дори дал собствената си банкова сметка в тотото, за да му преведат парите, но до изплащане на печалбата не се стигнало, а двамата полицаи били арестувани в сряда.

Зам.-началникът на Трето районно управление в София Красимир Любомиров остава в ареста, а колегата му от СДВР Николай Стоименов излиза на свобода без мярка за неотклонение.

Това реши съдия Албена Бойнова от Софийския районен съд. Двамата са обвинени, че са опитали да присвоят печалба от 12 хиляди лева от тотото от жена, чийто фиш бил задигнат в трамвая.

Според прокуратурата двамата разкрили престъплението, намерили фиша, но вместо да документират случая, решили да си подадат печалбата.

Решението на съда не е окончателно, но може да бъде атакувано пред Софийския градски съд.