Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Явор Бахаров на излизане от ареста в Банско. Прокуратурата го пусна под гаранция от 5000 лв. след близо 24-часово задържане.
Явор Бахаров на излизане от ареста в Банско. Прокуратурата го пусна под гаранция от 5000 лв. след близо 24-часово задържане.

Пуснаха актьора под гаранция от 5000 лева.

Съжалявам, че притесних близките си, каза той

Прокуратурата пусна под гаранция от 5000 лева актьора Явор Бахаров. В събота около 14 ч той бе спрян за проверка от Пътна полиция близо до началната станция на кабинковия лифт в Банско.

Пробата с дрегер е показала 1,3 промила алкохол. Бахаров е изпратен и за кръвна проба, но резултатите от нея ще са готови до дни.

Актьорът е бил тестван и за наркотици. Установено е, че е шофирал под влияние на марихуана и кокаин. Срещу Явор Бахаров са повдигнати две обвинения. За шофиране в пияно състояние наказанието е от 1 до 3 г. затвор, а за наркотичните вещества - от 1 до 5 г. Предвидената в закона глоба е от 500 до 1500 лв.

Преди 4 г. Явор Бахаров отново е хващан с наркотици и прокуратурата приема сегашното му нарушение като извършено в условие на повторност.

В петък вечерта Бахаров е купонясвал в зимния курорт, след това е преспал няколко часа и по обед в събота тръгнал да кара ски с пълна екипировка. Тогава бил спрян от пътни полицаи за проверка и след установените нарушения е задържан в РПУ.

Номерата на колата му са свалени и тя е оставена в двора на районното в Банско.

В неделя около 13 ч Бахаров бе освободен от ареста. “Съжалявам, че притесних близките си”, каза единствено на излизане актьорът.

Това не е първият, нито вторият му сблъсък със закона. През март миналата година Бахаров беше осъден на 9 месеца пробация заради хулигански прояви. Късно посред нощ в центъра на София той се скарал с бивше гадже, а впоследствие нападнал минувач, който се опитал да прекрати спора. Бахаров така и не е коментирал случилото се. Единсвено в интервю за “24 часа” споменава, че е посещавал психолог заради скандалите около него.

Преди това отново беше осъден за хулиганство. Този път причината е, че е скачал върху капака на кола и е строшил предното стъкло. През 2016 г. пък Явор Бахаров отново е задържан да кара употребил алкохол, като го осъждат на 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок. През 2011 г. нощува в ареста заради притежание на марихуана, но количеството се оказа по-малко от 1 г, т.е. за лична употреба.