Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама бандити са задържани за заливането с киселина на Ажда Ибрахимова. Гнусното нападение бе извършено през март 2018 г.

Тогава маскиран я нападна пред блока ѝ, докато паркирала опела си. След това избяга.

В понеделник, близо 2 г. след заливането, като пряк извършител бе задържан 20-годишният Веселин Митков Веселинов. Няколко дни по-рано пък е бил арестуван и Николай Бойков Лозанов, на 35 г., който го закарал до мястото с таксито си и после му помогнал да избяга оттам. Смята се, че за заливането Веселинов е получил 1000 лв., а киселината му е била осигурена.

От нападението Ажда, която има семейна сладкарница с мъжа си Джума, получи 25% изгаряния, основно по устата, носа, очите, лицето и главата. Въпреки заливането тя успяла да види нападателя си. “Никога няма да забравя очите му, имаше отвеян поглед”, каза пред “24 часа” жената. Днес тя се е възстановила в голяма степен, говорът ѝ е съвсем гладък. От ослепяване я спасила бързата реакция на 26-годишния Георги Пачеджиев. Той избърсал лицето ѝ с якето си, а съседи му дали вода, с която да измие очите на 36-годишната тогава жена. Днес тя му е много благодарна за навременната и адекватна реакция.

За задържането на двамата Ажда научи от журналист на “24 часа”. “А хванали ли са поръчителя”, попита тя и обясни, че имената на двамата задържани не ѝ говорят нищо. Още преди 2 седмици обаче разследващи я предупредили да не се изненадва, ако научи от медиите, че има задържани за нападението над нея. Не ѝ казали обаче никакви подробности.

По неофициална информация поръчител на престъплението е мъж, за когото се предполага, че е купил мерцедеса на жената. При разпитите си тя посочила, че автомобилът, среден към висок клас, е подарък от баща ѝ. Той обаче е пенсионер и няма достатъчно висок доход за подобна покупка, нито в последните години е получавал наследство или продавал имот.

Очаква се от Софийската районна прокуратура да поискат постоянен арест за Веселинов днес. Мярката Лозанов пък вече е минала. Състав на Софийския районен съд го е оставил в ареста. 35-годишният мъж е обжалвал и ще застане в четвъртък пред Софийския градски съд.

Двамата арестувани са криминално проявени, засега се възползват от правото си да не дават обяснения, казаха разследващи.