Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мохамад е излязъл от затвора преди месец.
Мохамад е излязъл от затвора преди месец.

Пуснат от затвора през януари иранец обра известния фотограф Иван Ерменков, който пита защо мъжът не е експулсиран. Наглото престъпление станало в събота, а 23-годишният младеж заварил Мохамад да тършува из нещата му.

"Връщал се е няколко пъти в дома ми в центъра в София. Взел е техника - апарати, обективи, както и дрехи и дори портфейла с документите ми", описа кражбата Ерменков. Посочи, че веднага извикал полицаите от 4-о РУ. Те задържали иранеца.

Оказало се, че мъжът е излязъл на 6 януари т.г. от затвора във Враца. Нямал никакви документи, два пъти е лежал по 8 месеца в центровете за настаняване на чужденци в София и Харманли.

Чужденецът е от над 10 г. в България. Не дава обяснения къде са техниката и нещата на Ерменков.

Ето и публикацията, с която фотографът съобщи за кражбата. В нея той пита защо мъжът не е експулсиран след като е излежал присъдата си:

Господин МЛАДЕН МАРИНОВ, Министър на вътрешните работи,

Господин Старши комисар Георги Илиев Хаджиев, Директор на СДВР Столична Полиция,

Подкрепям напълно действията на Полицията и Главния прокурор за справяне с битовата престъпност,

но според вас нормално ли е в 2020 година, ИРАНЕЦ, освободен от Врачанския затвор януари месец, същата година - без каквито и да било лични документи,

да се разхожда СВОБОДНО в центъра на София, да разбива с взлом частен имот и да краде лично имущество и техника, които при разпитите не казва къде е скрил или продал ?

Изказвам благодарност на екипите на 04 Полицейско управление за бързата реакция, но ако ТАКИВА БЕЖАНЦИ И КРИМИНАЛНИ ТИПОВЕ НЕ БЪДАТ НЕЗАБАВНО ЕКСТРАДИРАНИ СЛЕД ОСВОБОЖДАВАНЕТО ИМ ОТ ЗАТВОРИТЕ, то не може да очакваме нищо друго освен нови разбити имоти, изнасилени жени и убити българи !!!

ЗА СПРАВКА: имотът се намира до елитно столично училище, в което в същия час свършват учебните часове и първокласници си тръгват сами към домовете !!!