Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Един от похитените самолети на БГА "Балкан"
Един от похитените самолети на БГА "Балкан"

На 1 февруари 2010 г. в "24 часа" публикува материал на Алексения Димитрова по документалния сборник "Международният тероризъм в досиетата на ДС". Там е цитиран документ за отвличанията на самолети у нас. В него пише:  "На 16.01.1981 г. 10 минути преди кацането на самолет Ту - 134, изпълняващ рейс София - Варна, човек в немска униформа и отличителни белези на хитлерист с пистолет в ръка се отправил към кабината на пилотите. Минути по-късно е обезвреден. Похитителят Емил Стойнев Крумов, на 17 г., се оказал психически болен, а пистолетът - саморъчно направен, негоден за стрелба."

Тези редове вчера публикува "Труд", твърдейки, че въпросният Емил Крумов е  същият, който се застреля вчера в сградата на ДАНС. Така ли е?

Според регистрацията на Българския национален съюз в Търговския регистър член на управителния съвет е Емил Стойцов Крумов, роден през 1964 г. Във второто име има две букви разлика. Възрастта обаче е същата - и този Емил Крумов е бил на 17 г. през 1981 г. Похитителят е носил хитлеристка униформа, тоест увличал се от национал социализма. Членовете на БНС наричат себе си "национални социалисти". 

Заради тази регистрация вероятно Емил Крумов е бил повикан на разпит, въпреки, че от БНС твърдят, че преди 8 години се е оттеглил от организацията.

За един и същ човек ли става въпрос?

Очаквайте подробности.

Четете още:

С писалка-газов пистолет, преправена в боен, се самоубил мъжът в ДАНС. Вероятно искал да нападне някого в агенцията

Емил от Перник, който се гръмна в ДАНС, опитал да се самоубие и преди 10 години