Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Окръжният съд в Добрич даде ход на съдебно следствие по наказателно дело за убийство, съобщиха от пресцентъра на съда. Подсъдим е 50-годишен мъж, срещу когото е повдигнато обвинение за това, че на 5 декември 2017 г., умишлено умъртвил майка си, като деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин.

Според обвинителния акт през нощта на 4 срещу 5 декември 2017 г., след злоупотреба с алкохол, подсъдимият нанесъл множество удари на потърпевшата. В ранните часове на 5 декември 2017 г. жената починала.

Престъплението било извършено в частен дом в село в област Добрич, където подсъдимият и пострадалата живеели в общо домакинство, твърди прокуратурата. Процесът започна след влизане в сила на промените в НПК, с които беше премахната възможността по дела за умишлено причиняване на смърт да се прилага процедурата на съкратено съдебно следствие, която води до намаляване на първоначално наложеното наказание на подсъдимите с една трета.

По искане на защитата на подсъдимия делото протича по реда на частичното съкратено съдебно следствие - с разпит на част от свидетелите и вещите лица.