Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Полицаят от Ню Йорк Майкъл Валва и годеницата му Анджела Полина бяха обвинени за убийството на 8-годишния му син Томас, оставен от тях да замръзне до смърт през нощта в гараж при температура от минус 7 градуса в Лонг Айлънд, съобщи "Ню Йорк Таймс". Починалият Томас бил аутист. Едва 24 градуса била телесната температура на момчето, когато било закарано в болницата, съобщиха от полицията.

Прокурорът на окръг Съфок Тимоти Сини заяви, че това хладнокръвно убийство е "едно от най-грозните престъпления, които съм виждал".

"Извратеността на обвиняемите е шокираща - те предизвикали смъртта на това малко момче и го гледали как умира", каза още прокурорът.

Другите 5 деца на двойката - 3 момичета на жената и 2 момчета на полицая, са отведени в дом за деца, лишени от родителска грижа.

Двамата задържани заявили пред полицията, че малкият Томас бил паднал на алеята и изпаднал в безсъзнание, докато чакал училищния автобус. При пристигането на полицаите бащата опитвал да направи изкуствено дишане на момчето.

Версията му обаче била веднага отхвърлена от патолога, който установил категорично, че 8-годишният аутист е починал от хипотермия, и обявил, че става дума за убийство, предава "Канал 3".

"Томас Валва е оставен през нощта при вледеняваща температура в неотопляемия гараж при -7 градусов студ отвън", заяви Джералдин Харт от полицията в окръг Съфок. "Установихме, че Томас изобщо не е бил на алеята тази сутрин, а контузиите по главата и лицето му не пасват на версията на бащата", добави тя.