Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Ройтерс
СНИМКИ: Ройтерс

Броят на жертвите на снощното земетресение с магнитуд 6,8 в Източна Турция достигна днес 22 души, а спасители търсят още 22 души, които се предполага, че са затрупани под развалините на срутени сгради, предаде Ройтерс.

Земетресението разтърси окръг Елязъг, на около 550 километра източно от Анкара, и бе последвано от над 390 вторични труса, 12 от които с магнитуд над 4.

Спасители спасиха рано сутринта трима души в Елязъг, прекарали 12 часа под развалините. Жена бе спасена 13 часа след земетресението, а друга - 15 часа след труса, припомня БТА.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който е в Елязъг, каза, че 39 души са били извлечени от руините, но други 22 още са затрупани.

Министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи, че 128 ранени в момента получават медицинска помощ, а 234 от тях са на интензивно лечение, но не са в критично състояние. Той каза, че ако е необходимо, ще бъдат разкрити нови медицински центрове.

Държавната телевизия ТРТ показа кадри с десетки работници, които копаят около полусрутена сграда в Елязъг. Прозорците на сградата са разбити, а балконите от поне четири етажа са паднали на земята.

Екипи работиха цяла нощ, за да отстранят тухлите и мазилката от развалините в Елязъг, където температурата спадна през нощта до минус 8 градуса по Целзий.