Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова взе мярка за неотклонение "задържане под стража на обвиняемия Данчо Е., на 32 години от Дупница, по досъдебно производство за кражба, в условията на опасен рецидив.

Той е привлечен като обвиняем за кражби, извършени на 19.01.2020 г., в селата Крайници и Яхиново. За времето от 01, 00 - 02 30 ч. са отнети от гаражно помещение в село Крайници- 1 електрожен, ел. кабели и куфар с интрументи, и от товарен автомобил паркиран в село Яхиново, чрез разбиване на ключалка- газова бутилка, червена сигнална лампа, 3 броя колани за повдигане и 5 чифта колани за връзване на материали.

Съдът счете, че може да бъде направено обосновано предположение, че обвиняемият Данчо Е. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. В случая се касае за извършено тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание затвор от 3 до 15 години, тъй като същото е извършено при условията на опасен рецидив, от лице, което е осъждано многократно с влезли в сила присъди за идентични престъпления и от лице, което преди два месеца е изтърпяло последното си наказание "лишаване от свобода" и е освободено от затвора в Бобов дол.