Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Милен Бахчеванов е пристигнал от България в Турция през Къркларели на 14 януари. Не е ясно къде е пребивавал оттогава до снощи, нито с кого се е срещал. Кадър и видео CNN Turk
Милен Бахчеванов е пристигнал от България в Турция през Къркларели на 14 януари. Не е ясно къде е пребивавал оттогава до снощи, нито с кого се е срещал. Кадър и видео CNN Turk

Криминално проявен българин е убит от полицията в Истанбул, след като нахлул в заведение с мачете и предизвикал безредици снощи, информираха от МВР.

32-годишният българин има няколко криминални регистрации - за хулиганство, кражби и грабежи. Действието се развило около 23.30 часа в ресторант, намиращ се на ул."Шехит Камил Балкан" в кв."Байрампаша".

Задграничният представител на МВР има готовност да окаже съдействие на разследването, ако такова бъде поискано.

До момента в Генералното ни консулство в Истанбул не е получена официална информация от властите. Генералното ни консулство работи по случая като са предприети действия по установяване на допълнителни данни. Инициирани са проверки и е отправено официално запитване до турските власти, от които се очаква подробна информация.

Извършител на атаката е Милен Бахчеванов, съобщи агенция DHA. По неясни причини той влетял в заведението и отишъл на втория етаж, където опитал да вземе клиент за заложник. След като не успял, той започнал да троши всичко наоколо и струпал барикада с маси и столове до стълбището, за да попречи на достъпа до етажа.

Посетителите изпаднали в паника и избягали навън. На мястото пристигнали многобройни полицейски екипи, пожарна и линейки. Огнеборците опитали да повалят Бахчеванов с водна струя, но без успех. Полицаите нахълтали в ресторанта, пробвали да разговарят с него, но той не отговорил на никой от езиците и тъй като също не сполучили да се справят с агресията му, пуснали лютив газ. Нападателят изпаднл в паника и се хвърлил в битка с униформените, тогава нанесъл удар с ножа си по ръката на охранител.

Видимо неадекватният българин продължил да размахва хладвоно оръжие в опит да отблъсне униформените и за да го спре, един от тях го прострелял в крака. Откаран бил в болница в безпомощно състояние и въпреки усилията на медиците, починал. Раненият от него охранител е без опасност за живота, направени са 10 шева на ръката му.

Милен Бахчеванов е пристигнал от България в Турция през Къркларели на 14 януари. Не е ясно къде е пребивавал оттогава до снощи, нито с кого се е срещал. Установено е, че преди да нахлуе в заведението е вечерял в друг ресторант. Лабораторните изследвания в болницата са показали, че той е болен от ХИВ /човешки имунодефицитен вирус/.

В чантата на Бахчеванов били намерени Библия, статуетка на Богородица и икона на Исус Христос.