Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Максималният размер от 3 години при налагането на наказанието "пробация", определи Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов за обвинен в домашно насилие кюстендилец. Съдът одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемия.

Петър В., на 74 години се призна за виновен в това, че на 30.11.2019 г. в кухня на къщата си, в условията на домашно насилие е причинил на съпругата си Е. В. лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на лява лакетна става. За това престъпление наказанието за обвиняемия е "пробация", изразяваща се в следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 10 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година и 10 месеца.

Петър В. се призна за виновен и за извършител на друго престъпление - в условията на домашно насилие се е заканил на Е. В. с убийство, с думите: "Сега си сама, няма кой да те спаси, това е твоя край, ще те заколя на парчета, къде е ножа" и др., като й е нанесъл множество удари с юмруци и ритници по главата и тялото и това заканване би могло да възбуди в Е. В. основателен страх за осъществяването му. За това престъплание дядото ще изтърпи наказание пробация, с максимален размер на срока – 3 години, със следните мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес, с периодичност 2 пъти седмично, задължителни периодични срещи с пробационен служител и Включване в програми за обществено въздействие.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.