Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Каруцарка от ромската махала в Петрич получи условна присъда за прегазена жена. Районният съд призна 43-годишната Златка Д. за виновна за причинена смърт по непредпазливост и й даде 2 г. условно с 3-годишен изпитателен срок, като делото бе гледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

На 30 ноември 2017 г. около 17 ч Златка се качила на семейната каруца и заедно с детето си тръгнали към покрайнините на града, където бащата работел в краварник, за да му занесат вечеря. В един момент обаче конят се изплашил и препуснал като побеснял. Майката и детето изпаднали от каруцата, а тя поела безконтролно по ул."Дунав".

Конят връхлетял върху две жени, които се връщали от работа в гръцки цех за консерви. На място издъхнала премазана 60-годишната Катя Митрушева, а 58-годишната й колежка Петранка Николова бе настанена в болница със счупен крак, фрактура на таза и луксация на рамото.

Каруцарката е призната за виновна, че като водач на превозно средство с животинска тяга - кон с впрегната каруца, е изгубила контрол върху каруцата и тя, без водач, се е придвижила до ул."Дунав", където е блъснала движещите се по пътното платно две жени, и по непредпазливост е причинена смъртта на едната и средна телесна повреда на другата.

Като водач на каруца ромката е трябвало непрекъснато да направляват животното, така че да не създават пречки и опасности за движението, и да не го оставят без надзор.

Ранената Николова отделно е завела и частно наказателно дело срещу каруцарката. То пък е приключило със споразумение и за нанесените средни телесни повреди водачката е получила 10 месеца условно.