Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евродепутатът Ангел Джамбазки е заловен да шофира пиян в Самоков на 7 декември, потвърдиха от МВР пред "24 часа". Той е спрян за проверка и е подложен на тест с дрегер, който отчел 1,5 промила алкохол в кръвта.

Случаят е докладван в районната прокуратура. От държавното обвинение обаче не са образували наказателно дело срещу него, защото има имунитет.

За алкохол в кръвта до 1,2 промила законът предвижда административно наказание  -  глоба. Ако е повече се води наказателно дело от общ характер, което предвижда затвор от 1 до 3 г. 

Джамбазки е дал и кръвна проба, но резултатът от нея не е известен още.

„Дрегерът показа показания, по-високи от разрешеното за шофиране. Кръвна проба ще покаже точно, защото може да се правят много спекулации. Затова се прави кръвна проба, има контролна, втора, има си холограми, всичко. Не е постъпка, от която да не се срамувам. Напротив, срамувам се. Беше безотговорно от моя страна и съжалявам, за което. Малкият дявол е, че това завърши с проверка и наказание, каквото ще последва”, заяви Ангел Джамбазки", потвърди Джамбазки пред bTV.