Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от БСП Драгомир Стойнев СНИМКА: Архив
Депутатът от БСП Драгомир Стойнев СНИМКА: Архив

Корнелия Нинова излъга от парламентарната трибуна, че БСП е взела решение да гласува против комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество и избора на Сотир Цацаров за неин председател.

Така в четвъртък червени депутати описваха ситуацията от предишния ден, когато 27 от тях подкрепиха новата роля на вече бившия главен прокурор.

(Вижте кои 27 от БСП не се подчиниха на Нинова и подкрепиха Цацаров)

Още във вторник, на заседание на групата на БСП, трима или четирима от депутатите открито са обявили, че ще подкрепят Сотир Цацаров.

Сред тях са били Драгомир Стойнев, Георги Търновалийски и Филип Попов.

Аргументите, освен личното им мнение за професионалните качества на Цацаров, са били, че партията е подкрепила преди време създаването на комисията “Антимафия” и е гласувала критериите за избор на неин председател.

Затова било повече от лицемерно да откажат да гласуват "за" или "против" Цацаров. Според коментарите в групата никой обаче не е очаквал, че освен тези няколко депутати, една трета от червените в парламента ще застанат зад бившия главен прокурор.

Корнелия Нинова на практика обявила от парламентарната трибуна решение, което не е било взето. Неофициално се разбра, че в движение е било коригирано и изказването на трибуната на Крум Зарков. Младият социалист е трябвало да изрази само личните си мотиви защо няма да гласува за Цацаров. Той обаче е говорил от името на цялата парламентарна група.

Депутатите споделят, че Георги Свиленски в кулоарите много точно е обяснил какво решение е взела БСП във вторник - депутатите сами да вземат решение за своя глас, но никой не му е обърнал внимание след емоционалната реч на Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.