Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росица Обрешкова - племенницата на Стефан Данаилов КАДЪР: Би Ти Ви
Росица Обрешкова - племенницата на Стефан Данаилов КАДЪР: Би Ти Ви

„Толкова много го обичах, че изобщо не забелязвах дали е труден или тежък, той беше човек, който толкова лесно се обича“, каза племенницата на Стефан Данаилов - Росица Обрешкова, в предаването „Преди обед“ по Би Ти Ви.

Тя разказва как в болницата в Бургас той започнал да се обръща към нея със "сестро". В реанимацията на болницата Обрешкова го заварила с цигара.

„Разрешиха ми. Сестро, оня ден разбрах, че умирам. И като ми стана смешно, и така се смях. И сега вече ми е много забавно“, казал Ламбо на племенницата си.

„Казвах му: „Вуйчо, моля те, недей, ти още не можеш да ходиш“. Той ми каза: „Гледай си работата, аз няма да проходя иначе, ако не се кача на сцена“, сподели Обрешкова.

„Искам да благодаря на цялата тази малка армия във ВМА, която се бореше неистово за живота му. Искам да благодаря на ген. Петров, който я ръководеше. Това беше една битка, в която никой от нас не знаеше, че диагнозата е толкова тежка. Ние не знаехме, че той има рак на белия дроб“, разкри Обрешкова.

„Той имаше много тежък кръвоизлив в белия дроб с много течност събрана. Той едва дишаше. Те успяха да го стабилизират за едно известно време. Беше в съзнание известно време. Първото нещо, което пита, беше кога са му представленията. Аз излъгах подло, казах, „Вуйчо, спокойно, само едно сме свалили. Той нямаше планове да си отива“, допълни още тя.

„Той ми завеща памет. Аз имам толкова много натрупани преживявания с него и моята майка. Тяхната сянка е много голяма, но там се живее уютно. Надявам се вуйчо да е с ангелите горе, да се видят цялата банда и да си направят една прекрасна вечеря“, каза Обрешкова.