Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сотир Цацаров СНИМКА: Архив
Сотир Цацаров СНИМКА: Архив

Единодушно комисията за борба с корупцията в Народното събрание допусна главния прокурор Сотир Цацаров и Симеон Найденов от "Воля" за изслушване като номинирани за председател на КПКОНПИ. Това стана, след като на заседание в четвъртък бяха разгледани документите им и се установи, че те отговарят на изискванията на закона. Изслушването ще е във вторник от 9 часа в зала "Запад" на парламента. То ще бъде предавано директно на интернет страницата на НС.

От гласуване се въздържа само Найденов, който е депутат и член на комисията.

На 3 декември той първи ще представи концепцията си за развитие на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество, каквото е цялото наименование на КПКОНПИ, защото изслушването ще по азбучен ред на малките имена на кандидатите.

Според регламента първо в рамките на 2 минути вносителите ще представят кандидатите. Цацаров е номиниран от ГЕРБ и "Обединени патриоти". След 15 минути те ще представят концепциите си, а после пак за по 2 минути ще отговарят на въпроси на депутати, научни и неправителствени организации.

До тогава ще се приемат и въпроси. След това комисията ще излезе с подробен доклад, който ще бъде внесен в пленарна зала, обясни шефът на парламентарната комисия Борис Ячев.