Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Грета Тунберг Снимка: Ройтерс
Грета Тунберг Снимка: Ройтерс

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг ще бъде водеща на едно от празничните сутрешни предавания на британското радио Би Би Си 4, предаде Франс прес, като се позова на Би Би Си.

Тунберг ще разговаря с известни хора, които се борят с промените в климата и е предложила във воденото от нея предаване да има репортажи от Антарктика и Замбия, както и интервю с управителя на Банк ъв Ингланд Марк Карни.

Шестнадесетгодишната Тунберг, която се превърна в символ на борбата с климатичните изменения, е една от петте известни личности, които ще бъдат водещи на предавания на радио Би Би Си по време на коледните и новогодишните празници, предаде БТА. Другите са председателката на британския Върховен съд Бренда Хейл, която отсъди, че решението на премиера Борис Джонсън да спре работата на парламента е незаконно; художникът Грейсън Пери, рапърът Джордж Поета и бившият главен редактор на вестник "Дейли телеграф" Чарлс Мур.

През минали години водещи на празничните програми на Би Би Си са били личности като британския принц Хари, актрисата Анджелина Джоли и професор Стивън Хокинг.