Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районният съд в Горна Оряховица призна за виновен 36-годишен мъж заради шофиране с фалшива книжка от Полша, предадоха от съда. Той се споразумял с прокуратурата за 6 месеца условно с три години изпитателен срок.

За разплитане на случая от 22 ноември м.г. била искана правна помощ от полските власти. Обвиняемият бил спрян за проверка в родното му село Лозен, община Стражица. След направена справка от дежурния в РУ е установено, че липсват данни на лицето да е издавано СУМПС, поради което му бил съставен акт за управление на МПС без съответната правоспособност. В хода на проверката той представил пред полицаите неистинско свидетелство за управление на МПС, което носел в себе си. Обвиняемият твърдял, че е изкарал курс за шофьор в Полша. Документът обаче се различавал от истинските свидетелства за управление на МПС, издавани в съответната държавата в редица елементи. Документите на Д.Р. били предадени на разследващия орган. В хода на извършеното разследване е била изготвена експертиза, която установила характеристиките на документа. Изпратена е била молба за правна помощ до Република Полша. От отговора е било установено, че няма никакви данни обвиняемият да е пребивавал там и да е получавал свидетелство за управление на МПС от властите там.

Така той бил признат за виновен, че съзнателно се е ползвал от неистински официален документ и вместо да бъде глобен с акт за административно нарушение, бил осъден за фалшификацията.