Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Местността край бургаския квартал Долно Езерово, където бе открит труп с огнестрелна рана в областта на гръдния кош, ще бъде разчистена от храсти и треви и ще бъде направен нов оглед, научи 24 часа от свои източници. Разследващи ще се върнат на терен отново, за да търсят още улики, тъй като случаят, поне засега, остава обвит в пълна мистерия. Не е намерен проектилът, установено е само, че огнестрелната рана е с вход откъм гърба и изход от гърдите. Според отлично осведомени тялото на жертвата - 33-годишният Петър В. от квартал Черно море, е местено поне веднъж. Освен това е много вероятно Петър да е била убит другаде и изхвърлен в землището на бургаския квартал, допускат разследващи.

Междувременно задържаните първоначално съпрузи от Бургас са освободени и срещу тях не са повдигнати обвинения, нямат и наложена мярка за неотклонение, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров. "24 часа" научи, че с тях са работили психолози от института на МВР, но не са достигнали до нищо, което би ги уличило в съпричастност към тежкото престъпление.

Двойката влезе в полезрението на полицията, след като вечерта на 18 ноември подала сигнал, че се натъкнала на труп край Долно Езерово. Съпрузите обаче признават, че това е станало още сутринта в неделя, но първоначално се уплашили да съобщят, за да не ги заподозрат в убийство. Когато водят полицаите на мястото се оказва, че трупът вече го няма там. Започва претърсване на района сантиметър по сантиметър. Тялото е  открито в падинка на около 200-300 метра от мястото, където съпрузите твърдят, че е било в неделя, разказаха запознати с разследването.

От няколко дни в бургаската дирекция на МВР заедно с местни криминалисти работят едни от най-добрите специалисти от отдел "Убийства" към Главна дирекция "Полиция". Все още не са готови назначените експертизи, между които балистична на няколко ловни оръжия, иззети от съпрузите. Мъжът, който е местен предприемач, бил ловец, а в неделя заедно с жена си разхождали кучето край Долно Езерово.

Криминалисти работят по всички възможни версии, като не изключват 33-годишният Петър да е станал случайна жертва на ловци. Той е известен на полицията, има досие за дребни кражби, хващан е и да шофира след употреба на наркотици, установи репортерска проверка.