Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

42- годишен мъж от Симитли, който е заплашвал надзиратели в затвора в Бобов дол, с думите: "Ще отнема живота ти, само да изляза от затвора!", "Ще отрежа и двете ти ръце с мачете! Много ще страдаш!", получи наказание лишаване от свобода за 1 година. Емил Я.,осъждан, живущ в гр. Симитли, се признава за виновен пред Районен съд-Дупница, като съдия Мая Гиздова одобри споразумението сключено между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Той е извършил престъпленията на 21 юли 2019 година, докато е бил в Затвора в Бобов дол, с мярка за неотклонение "задържане под стража", по дело на РС- Благоевград.

Емил Я. се призна за виновен в това, че:

на 21 юли 2019 г. в Затвора – Бобов дол се е заканил на Г. А. с убийство. Казал му: "Ще отнема живота ти, само да изляза от затвора!". За това престъпление получи 1 г. затвор.

Същия ден се заканил на М. Д. с думите "Ще отрежа и двете ти ръце с мачете! Много ще страдаш!", като заканата е отправена спрямо длъжностно лице - главен надзирател в затвора. За това престъпление също получи 1 г. лишаване от свобода.

Емил Я. И. се призна за виновен и че на 21 юли в затвора е извършил непристойни действия, като отправил обиди и закани към служител мл. експерт Г. А. и не е изпълнил негово разпореждане да спре с обидните думи и крещенето и да излезе от столовата и по този начин е попречил на нормалното протичане на вечерята. Затворникът оказал съпротива срещу командир на отделение и надзирател.

Тези престъпления Емил извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода повече от една година за хулиганство.

Съдът му наложи общо наказание 1 г. затвор.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.