Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петър Кънев
Петър Кънев

Кой е този Петър, към когото Бойко Борисов многократно адресира речта си при връчването на наградите "Мистър и Мисис Икономика” Въпросът завладя ума на десетките гости на церемонията, след като чуха премиерът да казва: “Едно време имаше едни предавания по телевизията. Ти помниш ли ги, Петре, защо се смееш? “По пътя на времето”, “Петилетката в един ден” и само се рекламираха тогава комунистите”.

Обръщайки се отново към Петър, Борисов продължи: “От сутрин до вечер. И показвате - някъде се строи завод. Докато не се построи - все него. Аз ще изброя десетина. И всеки оттам, където са му заводите, да си направи бързо сметката това добре ли е за него, или не”. И премиерът изброи инфраструктурните постижения от последните години.

“Що не можа да го постигне друг това? Дай да си говориме сериозно. При Орешарски излязохте с 3,5 дефицит, Петре! Похарчихте всичко, вдигахте на полицаи пенсии, без да ги обезпечите”, продължи премиерът.

По-късно наблюдателни репортери изясниха, че думите на Борисов са били насочени към депутата от БСП Петър Кънев, който като председател на икономическата комисия бе гост на тържеството.