Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Видовете възглавници, на които избирате да почива главата ви всяка вечер, са също толкова важни, колкото повърхността, върху която лежите. Изравняването на тялото ви може да бъде сериозно компрометирано от лошия избор на възглавници и за съжаление, много хора не знаят колко влиятелен е този аспект върху общото им качество на съня. Ако се ограничите само до тези възглавници, които се намират на рафта на обикновените магазини или кварталните супермаркети, тогава може да не сте наясно колко много възможности за избор на възглавници съществуват за вашия общ комфорт.

Състояние на съня и нужди от комфорт

Вие избирате своя матрак въз основа на естественото си положение за сън, за да осигурите правилно почиване на гръбначния стълб и подкрепа през цялата нощ. Вашият избор на възглавници трябва да бъде избран по същата причина, тъй като липсата на опора може да доведе до поражение върху цялостното ви здраве с течение на времето. Изборът ви въз основа на външен вид или първоначални предпочитания е често срещана грешка и въпреки че вашите лични избори трябва да играят роля в окончателното ви решение - първо и най-важното е, че възглавницата трябва да бъде избрана според вашата поза на сън.

Сънят по гръб се счита за най-здравословния начин за сън, освен ако не страдате от сънна апнея. Той поддържа гръбначния стълб и свързаните с него меки тъкани повече, отколкото всяка друга позиция, а също така се счита за начин да помогнете на кожата ви да изглежда по-млада, поради това как гравитацията работи върху тялото ви през нощта.

Спането по гръб се нуждае от по-тънка възглавница, която помага да се държи главата изравнена между раменете и нивото й. Ако главата ви падне прекалено назад, това поставя напрежение на врата и горната част на гърба, а ако е повдигната твърде високо, ще компресира прешлените ви и ще засегне и долната част на гърба ви.

Да спите по корем се смята за е най-лошото положение на сън, което можете да изберете, но тъй като повечето хора попадат естествено в положението, в което се чувстват най-удобно, няма какво да направим, освен да го подкрепяме по най-добрия начин. Тъй като шията и гръбначният ви стълб винаги ще бъдат компрометирани, когато спите на корема си, трябва да се съсредоточите върху това да го поддържате възможно най-равно с гръбначния стълб.

По-тънките възглавници са най-добрият ви залог, ако обичате да спите по корем - с отклонения в меки и твърди повърхности, оставени на вашите лични предпочитания. Важната подробност, която трябва да се отбележи, е да изберете възглавница, която да не повдига главата над раменете ви твърде много, за да не стресирате останалата част от гърба.

Тъй като най-често хората спят настрани, най-често в неспециализираните магазини на дребно се предлагат именно такива възглавници, които покриват тези нужди. Страничното спане напряга целия ви гръбначен стълб, но за щастие, тялото ви е много умело да се приспособява, за да помогне да го поддържате в здравословно равновесие.

Когато избирате възглавница за такъв случай, трябва да потърсите по-плътен поддържащ избор, който помага да държите главата си дори между раменете, а също така запълва празнината, създадена между главата и раменете, за да може шията ви да почива.

Форми и размери на възглавници, обяснени накратко

Разбира се, всяка компания може да създаде възглавница с всякакъв размер, с която да се чувствате най-добре, която да представлява поддръжката и комфорта, но има някои индустриални стандарти, които трябва да вземете предвид. Не всички възглавници се вписват в един размер, който отговаря на всички категории, а познаването на разликите предварително може да ви помогне с правилното уцелване както на размера на вашето легло, така и на собствената ви форма на тялото.

На пазара може да срещнете стандартна възглавница с 50.8 х 6.04 сантиметра, супер стандартна с 50.8 х 71.12 сантиметра, „кралица“ – 50.8 х 76.2 сантиметра и кралски размер, който отговаря на 50.8 х 91.44 сантиметра. Наличен е също така европейски размер, който е 66.04 х 66.04 сантиметра.

При бременност също има различни опции. Възглавниците за бременност се предлагат в различни форми и размери и са специфични за облекчаване на болки в гърба и стомаха или натиска през нощта. Те могат да бъдат много специфични за личните желания и нужди и са предназначени да подпомогнат отклоненията в комфорта и формата на тялото чрез нарастваща бременност.

Изводи

Наличието на повече от един вид възглавница под ръка може много да допринесе за вашия сън. Не се преуморявайте от множеството предлагани решения, които претендират за вашата перфектната нощна почивка. Отделете време, за да знаете какво се предлага и се уверете, че то се основава както на вашите специфични нужди от сън, така и на личните ви предпочитания.