Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес ще е ветровито с умерен, в Източна България и на места северно от планините - силен и поривист вятър от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 18 и 23 градуса, на места в Централна Северна България - до 25-27 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология, цитиран от БТА.

Вечерта в Западна България вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад. Над югозападната половина от страната облачността ще е предимно значителна и на места ще има валежи от дъжд. В Североизточна България ще има повече слънчеви часове. Атмосферното налягане продължава да се понижава и в края на деня вече ще е значително по-ниско от средното за ноември.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и силен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Валежи не се очакват. Максимални температури между 20 и 23 градуса. Температурата на морската вода е около 17 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3-4 бала.

Над Рило-Родопския масив облачността ще е по-често значителна с валежи главно в часовете около и след обяд, по-значителни в южните райони, където е възможно и да прегърми. През деня ще превали и в западните части на Стара планина, а по-късно вечерта и в централните и източните й райони. Ще е ветровито със силен, по откритите части и бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.