Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Игнатов
Борислав Игнатов

Приятелката на кандидата за кмет на София на "Демократична България" Борислав Игнатов е завела иск за 1 млн. лева срещу "Пик" заради публикуваните на сайта нейни интимни снимки, става ясно от пост във Фейсбук на Игнатов.

"Дойде и този хубав ден - днес в съда беше заведен иска срещу "Пик" на стойност 1 милион лева!. Предполагам, че това обяснява днешната им статия и “истерията” в нета за цвета на тапетите в апартамента, който ползвам под наем докато направя свой. Нито съм автор на интериора, нито ме интересува, ама явно няма какво друго да измислят", написа Игнатов, като публикува и факсимиле от молбата на приятелката си Йорданка Михайлова до Софийския градски съд.

Публикуването на кадрите бе заклеймено както от премиера Бойко Борисов, така и от конкурентите на архитекта в предизборната кампания за София Йорданка Фандъкова, Мая Манолова, Борис Бонев, предизвикаха острата реакция на журналистите.

"Станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае фактите”, написа тогава шефът на камарата на архитектите в профила си.

Борислав Игнатов разказа историята, превърнала приятелката му в жертва на дългогодишен тормоз: “Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г. В безсилието и злобата си той разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща и прави всичко, за да я унижи и срине. Тя предприема необходимото снимките да бъдат свалени. Незабавно подава и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки. Следствието обаче остава без резултат. Сега, когато тези снимки се тиражират, разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания”

"Стоя до моето момиче и я обичам”, бе категоричен десният кандидат за кмет на столицата.

Той искал да оттегли кандидатурата си за кмет на София от "Демократична България", но съпредседателят и председател на "Да, България" Христо Иванов го разубедил, разказаха негови съпартийци пред "24 часа". Това се случило след първата публикация, тъй като Йорданка признала, че има още по-разкрепостени снимки и видеа, които е възможно да бъдат публикувани в пика на предизборната кампания. Сайтът ПИК също потвърди за съществуването им и обяви, че няма да ги публикува заради съдържанието им. Агенцията започна истинска война срещу всички, които осъдиха публикациите им и замесването на близки в предизборни интриги.