Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Горски инспектор на 43 години от Габрово е разследван заради подкуп. Мъжът е бил служител в Регионалната дирекция по горите във Велико Търново. Това съобщиха днес от ОД на МВР.

На 17 октомври, при полицейска операция за противодействие на икономическата престъпност, криминалисти от Областната дирекция на МВР в Габрово са събрали достатъчно данни за извършено тежко икономическо престъпление. При претърсване, извършено в жилището на 43-годишния мъж, разследващите намерили и иззели веществени доказателства и пари, уличаващи го в приемане на парични средства, за да не извършва действия по служба, посочиха от полицията. Установено било, че мъжът, като длъжностно лице, е искал и е приемал пари от представители на различни търговски дружества, занимаващи се с дърводобив на територията на общините Дряново и Трявна в периода от 2016 година до 17 октомври 2019 година.

Мъжът е задържан за 24 часа, а след повдигнато обвинение Окръжната прокуратура в Габрово е постановила задържане от 72 часа.

От прокуратурата информираха, че размерът на подкупа е бил 1100 лева, а за извършеното престъпление законът предвиждал до 6 години лишаване от свобода и глоба до 5 хиляди лева. Прокуратура е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража", но след разглеждане на делото Окръжният съд в Габрово не е уважил искането и е определил мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1000 лева. В законовия срок прокуратурата ще протестира определението на съда.