Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Побоища, убийства, кражби и продажба на дрога. Десетки са случаите, в които англичани си позволяват да погазват закона у нас. Назад във времето се оказва, че има няколко престъпления, които са станали част от криминалната хроника на нашите медии, а в тях ключова роля са изиграли британски граждани.

Въпреки че английските медии побързаха да определят всички българи за "расисти" само заради невъзпитаната проява на група футболни фенове, оказва се, че има няколко случая, които показват, че британци също си позволяват вандалски прояви у нас, които дори стигат до

посегателства

над човешкия живот

Един от последните такива е от лятото на 2018 г., когато 27-годишният Дани Джеймс Кнот преби и опита да удуши 68-годишен шотландски инвалид в курортния комплекс Слънчев бряг. Бруталната агресия, която англичанинът прояви, бе заснета и от камери в хотела, в който той бе отседнал. На кадрите, взети от тях, ясно се вижда как Кнот е много пиян и опитва да си вземе още алкохол от затворен външен бар.

Охранител го моли да не го прави, но англичанинът започва да го удря и да крещи. За да го успокоят, служители на хотела повикали майката на Кнот, с която той бил заедно на почивка си у нас. Жената обаче също не успяла да се справи с него и се наложило да бъде повикана полиция. След като униформените пристигнали на място, британецът направил опит да избяга от сградата. Докато тичал той срещнал възрастен шотландец и го нападнал. След това се спуснал по терасите от петия етаж надолу. Органите на реда осуетяват бягството на Кнот и той е задържан. Установено бе, че заедно с голямото количество алкохол мъжът е взел и наркотици. В стаята му била открита и спринцовка.

През същата 2018 г. и друг англичанин беше задържан за побой, след като нападна 26-годишен българин на автобусна спирка. Между 39-годишния чужденец и младежа възникнала шумна разпра, която прераснала във физическа саморазправа. Британецът започнал да удря нашенеца с твърд предмет по лицето, краката и ръцете. Вследствие на нанесения побой момчето получило множество фрактури, но след няколко месеца успяло да се възстанови напълно. След ареста униформени направили обиск и на дома на британеца. Там били открити

600 грама

канабис,

както и нерегистрирано оръжие.

Две години по-рано отново в Слънчев бряг белезници щракнаха на пиян английски турист, който се опита да отвлече 11-месечно бебе в курортен комплекс. 31-годишният мъж, който бил употребил значително количество алкохол, издърпал от ръцете на нищо неподозираща майка количката, в която било нейното дете. Бащата опитал да спре вандала, но той го ударил няколко пъти с юмрук в лицето, вследствие на което мъжът припаднал. За щастие полицаи били наблизо и бързо осуетили плана на британеца.

През 2014 г., в столичния квартал "Горубляне" 18-годишно момче бе наръгано с нож.

Какво се случи с него и беше ли задържан извършителят на престъплението четете в печатното издание на "168 часа".