Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Кнежа,където е започнало строителството на северната част на "Балкански поток"  - от Провадия до сръбската граница. Той ще извърши проверка на напредъка на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз" ЕАД

По-рано днес премиерът пусна в експлоатация първия етап от проекта за разширение на газопреносната инфраструктура в страната по трасето на "Балкански поток".

"Елате да се снимаме и пращайте на Вучич, че той не вярваше", пошегува се Борисов. Той заяви, че сръбският президент ще присъства на официалното откриване заедно с Виктор Орбан.

"Магистрали правим, газопроводи правим. Ще си говорим за зали и за стадиони. Досега да я бяхте построили тази зала по времето на Орешарски. Развалили конната база. Ще се разходя и до Плевен, но не ми стига времето", добави Борисов.

Премиерът Бойко Борисов благодати на на принц Салман, Александър Вучич и Виктор Орбан за това, че е изпратили свои представители.

"Това е един важен проект на Балканите и не случайно се нарича "Балкански поток". 24 вагона на ден докарват тръби и над 60-70 тира.

Огромен строеж, огромно съоръжение, 1 милиард и 200 милиона долара. И един милиард по-евтин от "Южен поток". Можете да си представите защо на времето спряха този проект заради корупция и кое правителство беше тогава на власт", коментира Борисов.

"10 лота в момента се работят и сега, докато сме тук, не спират, защото искаме едновременно със сърбите да станем готови. След като всички сме тук, уеднаквяваме и дати и всичко останало", каза още той.

"България вложи около половин милиард лева за интерколектора с Гърция, за да може и до 5 милиарда кубически метра втечнен газ да вкарваме. Това е диверсификация.

Газов хъб "Балкан" ще дава възможност на борсата всеки да си прекара най-евтин газ. Така потребителите, икономиките ще имат възможност да ползват най-евтин газ", посочи още Борисов.

"Еколозите да са сигурни - догодина пак ще има жители тук в Странджа. Искахме да си съберат реколтата, за да не им я развалим, защото е грехота", каза още той.