Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

Трима застават пред съда в Плевен за грабеж придружен с убийство в село Пелишат. Окръжната прокуратура приключи разследването и внесе в съда обвинителен акт, съобщиха от ведомството.

Тримата обвиняеми /Р. Р., М. М. и И. С/ са извършили тежкото престъпление на 4 декември 2017 г. Двама от тях били непълнолетни, но разбирали значението на извършеното. Те отнели вещи на мъж от селото - мобилен телефон, два мъжки златни пръстени и чанта с хранителни продукти на стойност около 532 лева. Употребили сила и грабежът бил придружен с убийството на собственика на вещите.

Тримата обвиняеми са роднини в Пелишат. Пострадалият П.Ц. се познавал с един от тях като му предоставял за ползване личния си автомобил и други вещи. Пострадалият често пътувал до Плевен за провеждане на химиотерапия като ползвал обществен превоз. В деня на убийството той се прибирал с автобус от Плевен и бил заговорен от обвиняемите. Под предлог, че ще го изпратят до вкъщи и ще му помогнат с багажа, те го отвели в гориста местност край селото. Нанесли му побой и му причинили наранявания, от които пострадалият починал. Взели вещите му и го заровили в гората.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.